پراکسید هیدروژن ، مانند بسیاری از ترکیبات ، می تواند منقضی شود. اگر تاکنون محلول پراکسید هیدروژن را برش داده اید و فیروز مورد انتظار را تجربه نکرده اید ، به احتمال زیاد بطری پراکسید هیدروژن شما به یک بطری آب ساده تبدیل شده است.
عمر مفید پراکسید هیدروژن
می توان از محلول پراکسید هیدروژن 3٪ که در دمای اتاق در شرایط عادی نگهداری می شود ، انتظار می رود که با سرعت 0.5٪ در سال پوسیده شود. 1) پس از شکستن مهر و موم ، باید در اسرع وقت استفاده شود زیرا وقتی محلول پراکسید را در معرض خود قرار می دهید. هوا ، سریعتر شروع به تجزیه شدن در آب می کند. به همین ترتیب ، اگر بطری را آلوده کنید - با فرو بردن یک سواب یا انگشت در آن ، به عنوان مثال - می توانید اثر مایعات باقیمانده را به خطر بیاندازید.
برای مطالعه بیشتر درباره هیدروژن پراکساید نیز به سایت بیسموت نیز میتوانید مراجعه کنید
بنابراین ، اگر یک بطری پراکسید هیدروژن دارید که چند سال در کابینت پزشکی شما نشسته است ، و به خصوص اگر بطری را باز کرده اید ، فرض کنید که این ترکیب جزئی یا کاملاً پوسیده است و دیگر به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده مؤثر نیست.
نکاتی برای افزایش عمر پراکسید
تا زمانی که آماده استفاده از آن هستید ظرف جدیدی از پراکسید هیدروژن را باز نکنید و آن را به یک ظرف روشن منتقل نکنید. مانند هوا ، نور با تسریع در سرعت تجزیه آن با پراکسید واکنش می دهد. با ذخیره کردن آن در یک مکان خنک و در یک ظرف تاریک می توانید به ماندگاری پراکسید هیدروژن خود کمک کنید.
چرا حباب های پراکسید
پراکسید هیدروژن حتی قبل از باز شدن تجزیه در آب و اکسیژن شروع می شود. معادله شیمیایی برای این واکنش عبارت است از:
2 H2O2 → 2 H2O + O2 (گرم)
حبابهای تشکیل شده در هنگام تجزیه پراکسید از گاز اکسیژن ناشی می شوند. به طور معمول ، واکنش خیلی آهسته پیش می رود تا درک شود ، اما وقتی پراکسید هیدروژن را روی یک برش یا سطح دیگری که دارای یک کاتالیزور است بریزید ، خیلی سریعتر اتفاق می افتد. کاتالیزوری که واکنش تجزیه را سرعت می بخشد شامل فلزات انتقال مانند آهن موجود در خون و آنزیم کاتالیز می باشد.
کاتالاز آنزیمی است که تقریباً در تمام موجودات زنده از جمله انسان و باکتری وجود دارد و با غیرفعال کردن سریع ترکیب باعث محافظت سلول ها از پراکسید می شود. پراکسید حتی در صورت تولید توسط سلولهای بدن به عنوان بخشی از چرخه اکسیژن ، باید قبل از اینکه خنثی شود باعث خنثی شدن اکسیداتیو شود.
اما هرچه پراکسید دچار اکسیداسیون شود ، سلول ها را از بین می برد. این را می توان حباب دانست. وقتی پراکسید هیدروژن را به صورت بریده بریزید ، با حمله پراکسید هیدروژن و میکروب ها ، بافت سالم و میکروب ها کشته می شوند و شروع به تجزیه می کنند. آسیب به بافت سالم به طور معمول ترمیم می شود.
چگونه آزمایش کنیم اگر پراکسید هنوز خوب است
اگر مطمئن نیستید که آیا آن بطری پراکسید ارزش نگهداری دارد ، یک روش ایمن و آسان برای آزمایش آن وجود دارد: کمی آب را درون سینک ظرفشویی کنید. اگر لکه دار شود ، باز هم خوب است. اگر این کار را نکرد ، وقت آن است که بطری را تعویض کنید.
https://www.thoughtco.com/hydrogen-peroxide-shelf-life-3975974