بیوشیمی

مطالبی مفید و کاربردی درباره بیوشیمی

بیوشیمی

مطالبی مفید و کاربردی درباره بیوشیمی

بیوشیمی

۱ مطلب در بهمن ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

خواص کلروفرم
مشخصات فیزیکی
کلروفرم مایعی شفاف است که طعم کمی شیرین و بوی اتر دارد. این یک ترکیب طبیعی است، اما بیشتر کلروفرمی که در محیط وجود دارد ساخته دست بشر است. در آب محلول است. امروزه، ایالات متحده تقریباً تمام کلروفرم را برای ساخت سایر مواد شیمیایی می سازد. اما برخی از آنها را به کشورهای دیگر نیز می فروشد یا معامله می کند. هند نیز کلروفرم وارد می کند.

کلروفرم با قرار گرفتن در معرض هوا بسیار سریع تبخیر می شود. از آنجایی که کلروفرم به خوبی به خاک نمی چسبد. بنابراین، می تواند از طریق خاک به سطح آب زیرزمینی حرکت کند.

خواص شیمیایی
در محیط قلیایی یا با حضور یک باز جامد، واکنش کلروفرم با استون بسیار انفجاری است. همچنین مخلوط تترااکسید دی نیتروژن و کلروفرم قابلیت انفجار دارند. در واقع، نرخ واکنش پذیری بالای هالوژن ها باعث ایجاد ترکیبات آلی پلی هالوژنه می شود که یک کلاس بسیار مهم از مواد شیمیایی است. کلروفرم متعلق به این خانواده از ترکیبات است. اگرچه چنین ترکیباتی اثرات نامطلوبی بر محیط زیست و بدن انسان دارند. با این حال، صنایع به دلیل کاربرد زیاد و طیف وسیعی از کاربردها، به استفاده از این ترکیبات ادامه می دهند.

فرمول شیمیایی آن CHCl3 و چگالی آن 1.49 گرم بر سانتی متر مکعب است. جرم مولی آن 119.38 گرم بر مول است. نقطه جوش کلروفرم 61.20 درجه سانتیگراد و نقطه ذوب 63.50- است. فقط پس از رسیدن به دمای بسیار بالا می سوزد.

بیشتر کلروفرم موجود در هوا تجزیه می شود، اما با سرعت بسیار پایین. محصولات تجزیه آن در هوا شامل فسژن و کلرید هیدروژن است. این دو بسیار سمی هستند. همچنین ممکن است مقداری کلروفرم در خاک تجزیه شود.

در انسان، سیستم عصبی مرکزی را مستقیماً تحت تأثیر قرار می دهد. همچنین اندام هایی مانند کبد و کلیه پس از ورود آن به بدن به میزان بیشتری. مقدار زیادی کلروفرم ممکن است در تماس مستقیم باعث ایجاد زخم در پوست شود.

کلروفرم دارای کاربردهای بسیاری است . جهت آشنایی با کاربردهای کلروفرم به لینک زیر بروید

https://bismoot.com/blog/chloroform-%da%a9%d9%84%d8%b1%d9%88%d9%81%d8%b1%d9%85/

منابع

https://www.toppr.com/guides/chemistry/organic-chemistry/chloroform/

  • biochemistry biochemistry