بیوشیمی

مطالبی مفید و کاربردی درباره بیوشیمی

بیوشیمی

مطالبی مفید و کاربردی درباره بیوشیمی

بیوشیمی

  • ۰
  • ۰

چرا تفاوت بین نیتریت سدیم و نیترات وجود دارد؟

مشاهده تصویر منبع


نیتریت سدیم دارای فرمول شیمیایی NaNO2 است

---- این را امتحان کن!!

روی دکمه سمت راست ماوس با نشانگر روی تصویر کلیک کنید-->

برچسب ها --> با نمادهای عنصر

روی دکمه سمت چپ ماوس کلیک کنید و مولکول نیتریت سدیم را بچرخانید ---> Spin On

نیتریت سدیم با فرمول شیمیایی NaNO2 و جرم مولی 00/69 گرم در مول به عنوان تثبیت کننده رنگ و نگهدارنده در گوشت و ماهی استفاده می شود. هنگامی که خالص است، یک پودر کریستالی سفید تا کمی زرد است. در آب بسیار محلول است و رطوبت سنجی است. همچنین به آرامی توسط اکسیژن هوا به نیترات سدیم یعنی NaNO3 اکسید می شود. این ترکیب یک عامل کاهنده قوی است.
همچنین در ساخت رنگهای دیازو، ترکیبات نیتروزو و سایر ترکیبات آلی استفاده می شود. در رنگرزی و چاپ پارچه های نساجی و الیاف سفید کننده؛ در عکاسی؛ به عنوان یک معرف آزمایشگاهی و یک بازدارنده خوردگی؛ در پوشش های فلزی برای فسفات کردن و دتین کردن؛ و در ساخت مواد شیمیایی لاستیکی. نیتریت سدیم همچنین در طب انسانی و دامپزشکی به عنوان گشادکننده عروق، گشادکننده برونش، شل کننده روده یا ملین و پادزهر برای مسمومیت با سیانید استفاده شده است.

استفاده می کند
نیتریت سدیم به عنوان یک افزودنی غذایی

به عنوان یک افزودنی غذایی، در صنایع غذایی کاربرد دوگانه ای دارد زیرا هم رنگ ماهی و گوشت های کنسرو شده را تغییر می دهد و هم از رشد کلستریدیوم بوتولینوم، باکتری که باعث بوتولیسم می شود، جلوگیری می کند. در اتحادیه اروپا فقط می توان از آن به عنوان مخلوط با نمک حاوی حداکثر 0.6٪ نیتریت سدیم استفاده کرد. دارای شماره E E250 است. نیتریت پتاسیم (E249) نیز به همین ترتیب استفاده می شود.

در حالی که این ماده شیمیایی از رشد باکتری ها جلوگیری می کند، می تواند برای پستانداران سمی باشد. (LD50 در موش‌ها 180 میلی‌گرم بر کیلوگرم است.) به همین دلیل، نیتریت سدیم که به عنوان افزودنی غذایی فروخته می‌شود، به رنگ صورتی روشن رنگ می‌شود تا از اشتباه گرفتن آن با چیز دیگری جلوگیری شود. آشپزها و سازندگان غذای خامه ای اغلب به سادگی از نیتریت سدیم به عنوان "نمک صورتی" یاد می کنند.

خطرات مختلف استفاده از این ماده به عنوان یک افزودنی غذایی توسط دانشمندان پیشنهاد و تحقیق شده است.

یکی از نگرانی های اصلی تشکیل N-nitrosamine های سرطان زا توسط واکنش نیتریت سدیم با اسیدهای آمینه در حضور گرما در یک محیط اسیدی است.

نیتریت سدیم نیز با تحریک میگرن مرتبط است. http://www.fda.gov/FDAC/features/1998/398_pain.html

مطالعات اخیر ارتباطی بین مصرف زیاد گوشت فرآوری شده و سرطان روده بزرگ پیدا کرده است که احتمالاً به دلیل مواد نگهدارنده مانند نیتریت سدیم است. 

مطالعات اخیر همچنین ارتباطی بین مصرف مکرر گوشت های درمان شده با نیتریت و نوع COPD بیماری ریوی پیدا کرده است.


 
درمان بیماری با نیتریت سدیم

اخیراً مشخص شده است که نیتریت سدیم وسیله ای موثر برای افزایش جریان خون با گشاد کردن رگ های خونی است و به عنوان گشادکننده عروق عمل می کند. تحقیقات برای بررسی کاربرد آن در درمان کم خونی سلول داسی شکل، مسمومیت با سیانید، حملات قلبی، آنوریسم مغزی و فشار خون ریوی در نوزادان ادامه دارد.


-------------->چرخش در -------->- اسپین آف
------>فضا پر/cpk -------->چوب ----> توپ و چوب

مولکول نیترات سدیم این را امتحان کنید ---> دکمه راست ماوس را روی تصویر کلیک کنید --> چرخش --> روی دکمه راست ماوس کلیک کنید ---> Render ---> Scheme ---> CPK
نیترات سدیم یک ترکیب شیمیایی با فرمول NaNO3 است. و جرم مولکولی 84.9947 گرم بر مول. این نمک که به آن نمک شیلی نیز می‌گویند (برای تشخیص آن از نمک معمولی نیترات پتاسیم)، جامد سفید رنگی است که در آب بسیار محلول است. نیترات سدیم به عنوان یک عنصر در کودها، مواد منفجره و پیشرانه های موشک جامد، و همچنین در لعاب های شیشه و سفال استفاده می شود. این ترکیب به طور گسترده برای این اهداف استخراج شده است.

نیترات سدیم نیز به صورت صنعتی با خنثی سازی اسید نیتریک با خاکستر سودا سنتز می شود.

کاربردهای نیترات سدیم

نیترات سدیم در اواخر قرن نوزدهم به طور گسترده به عنوان کود و ماده خام برای تولید باروت استفاده می شد.

نیترات سدیم هنگامی که به عنوان نگهدارنده مواد غذایی استفاده می شود دارای خواص ضد میکروبی است. به طور طبیعی در سبزیجات سبز برگ یافت می شود.

نیترات سدیم نباید با ترکیب مرتبط، نیتریت سدیم اشتباه گرفته شود. وجود نیتریت سدیم در مواد غذایی به دلیل ایجاد نیتروزامین ها در زمانی که غذا، در درجه اول بیکن، در دمای بالا پخته می شود، بحث برانگیز است. با این حال، ترکیب نیترات به خودی خود مضر نیست و جزو آنتی اکسیدان های موجود در سبزیجات تازه است.  استفاده از آن در تولید محصولات پخته شده به دقت تنظیم می شود. در ایالات متحده، غلظت در محصولات نهایی به 200 ppm محدود شده است و معمولاً کمتر است.

می توان از آن در تولید اسید نیتریک با ترکیب آن با اسید سولفوریک و جداسازی متعاقب آن از طریق تقطیر جزئی اسید نیتریک استفاده کرد و بقایایی از بی سولفات سدیم را پشت سر گذاشت. کاربردهای کمتر رایج شامل استفاده از آن به عنوان یک جایگزین است 

اکسید کننده مورد استفاده در آتش بازی به عنوان جایگزینی برای نیترات پتاسیم که معمولاً در پودر سیاه یافت می شود و به عنوان جزئی در بسته های سرد فوری .

بیشتر بدانید: روش تولید سدیم نیتریت

منابع

https://www.worldofmolecules.com/3D/what-is-the-difference-between-sodium-nitrite-and-nitrate.html

انتشار از ویلی
A. W. Susanna C. Larsson (2006). "مصرف گوشت و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال: یک متاآنالیز مطالعات آینده نگر". مجله بین المللی سرطان 119 (11): 2657-2664. doi:10.1002/ijc.22170.
میراندا هیتی. "مطالعه: گوشت های پخته شده، COPD ممکن است مرتبط باشد"، WebMD Medical News، 17 آوریل 2007.
آسوشیتدپرس. "مواد نگهدارنده هات داگ می تواند درمان بیماری باشد"، 9/5/2005.
رکسان خامسی. "مواد نگهدارنده غذایی با عارضه فیبروز کیستیک مبارزه می کند"، NewScientist.com، 27 ژانویه 200

  • ۰۰/۱۰/۰۸
  • biochemistry biochemistry

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی